Gezonde hamburger

Een gezonde hamburger kan je bijvoorbeeld niet vinden bij de McDonalds maar eerder bij een restaurant zoals broers restaurant/café waar ze burgers zonder verzadigd vet reserveren. Een gezonde hamburger kun je maken op allerlei verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten groentes gebruiken of in plaats van wit brood, bruin brood. En verder kun je bijvoorbeeld ook aan visburgers denken. Dus je kunt op allerlei verschillende manieren een gezonde burger maken. Hieronder vind je ingrediënten van een paar gezonde hamburgers.

Avocado kipburger

  • 500g kipgehakt
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 cup amandelmeel of Panko
  • 1 jalapeno peper
  • Zout en peper

Groene vega burger

  • 2 cups doperwten
  • 150g boerenkool
  • ½ broccoli
  • 1 selderijstengel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cup havermout
  • 1 cup paneermeel
  • ½ cup walnoten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper
  • Thaise kipburger

    • 500g kipgehakt
    • 3 bosuitjes
    • 1 limoen
    • 1 jalapeno peper
    • 1 teentje knoflook
    • ¼ cup Panko
    • 2 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels koriander
    • 1 eetlepel munt
    • 1 theelepel gember
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper

    Quinoa, courgette en halloumi burger

    • 285g gekookte quinoa
    • 1 courgette
    • 2 eieren
    • 150g bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 250g halloumi
    • 4 volkoren broodjes
    • 90g tomaten salsa
    • 50g babyspinazie
    • 2 tomaten
    • Zout en peper

    Gegrilde kalkoenburger met pesto

    • 500g kalkoengehakt
    • ¼ cup zongedroogde tomaten
    • ¼ cup Parmezaanse kaas
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 plakken mozzarella
    • 4 volkoren broodjes
    • ¼ cup pesto
    • ¼ cup rucola
    • Zout en peper

    Zongedroogde tomaat en mozzarella burger

    • 1 cup gekookte quinoa
    • ¾ cup mozzarella
    • 2 zongedroogde tomaten
    • 1 ½ ei
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel bosui
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • 2 eetlepels olie

    Vegetarische hamburger

    De veganistische burgers zijn op dit moment helemaal in. Zeg maar dag tegen de burger van vlees dat veel verzadigd vet bevat. Tegenwoordig zullen alleen maar de veganistische burgers de deur uit gaan. En hoe zeggen we dan. Ze vliegen gewoon de deur uit. Dat komt allemaal, omdat de veganistische burgers niet vol met verzadigde vetten zit, niet slecht verteerd in de darmen en geen ongezonde stoffen bevat.Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om veganistisch te eten, en de toegankelijkheid van plantaardig voedsel blijft toenemen. Het aanbod op de markt van vleesvrije en zuivelvrije producten neemt een hoge vlucht, waardoor veganistische lekkernijen gemakkelijker te vinden zijn dan ooit tevoren. Aan de andere kant van het spectrum is ook het scala aan luxueuze veganistische producten indrukwekkend - wat betekent dat meelevende fijnproevers zich schuldvrij kunnen uitleven in de beste dingen, van handgemaakte kaas tot chocoladetruffels. Het best en simpelste advies dat gegeven kan worden is dat je zoveel mogelijk voor zo vers mogelijke, natuurlijke producten waar niet aan geknutseld is moet kiezen. Je lichaam heeft het fabriekseten, dus ook vegetarische hamburgers, niet nodig. Als je goed gevarieerd eet krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen. Dat is goed voor je gezondheid, voor je gewicht en voor je energie. Dus daarom kun je beter de veganistische burger eten dan de vette hamburger.

    Advertenties

    Interessante links


    Adverteerders