Hamburgers in de oven

Burgers worden meestal gemaakt door gelijke porties gehakt in pasteitjes te vormen. Andere soorten vlees, zoals kalfsvlees, varkensvlees, kalkoen of kip, kunnen worden gebruikt in plaats van rundvlees, en de hamburgers kunnen worden gebakken in een koekenpan of in de oven. Terwijl het koken van de burgers in een koekenpan snel en gemakkelijk is, biedt het gebruik van de oven de mogelijkheid om de hoeveelheid vet te verminderen die het vlees tijdens het koken vrijmaakt.

Bakken

Om een ​​burger in een koekenpan te koken, kun je beginnen met een droge pan als je gemalen vlees veel vet bevat, of gebruik een kleine hoeveelheid boter, olie of plantaardige panenspray om te voorkomen dat het vlees blijft plakken. Verwarm de pan voor op middelhoog vuur en voeg de burger toe, laat vervolgens het vuur laag en kook het gedurende 2 tot 3 minuten aan één kant of totdat een bruine gekaramelliseerde korst ontstaat. Breng de bovenkant op smaak en draai de burger om en kook nog 2 tot 3 minuten aan de andere kant. Breng de tweede kant op smaak, zet het vuur lager en ga door met koken totdat de sappen helder zijn en er geen roze kleur overblijft. Serveer de burger onmiddellijk, of houd hem afgedekt met een pannendeksel of aluminiumfolie tot hij klaar is om te serveren.

Oven koken

In tegenstelling tot pannen, biedt het koken van een burger in de oven u de mogelijkheid om een ​​bakje te gebruiken om de druppels te vangen. Je kunt de burger op een rek in een andere pan plaatsen of een ovenspan gebruiken die is samengesteld uit een gesleufd bovengedeelte en een bodempan om de hete vetten te vangen. Een andere truc is om een ​​stuk aluminiumfolie strak te rollen en de uiteinden samen te voegen tot een cirkel die iets kleiner is dan de grootte van de burger. Plaats de foliering op de pan en de burger erop en bak 10 tot 16 minuten op 250 graden. De hamburgers op deze manier koken is ideaal voor gemalen vlees met een hoog vetgehalte.

De pasteitjes vormgeven

Hoe zacht en sappig je burger is, hangt sterk af van hoe je hem behandelde tijdens het vormen. Vermijd het insmeren van de vleesvezels of ze op een aanrecht of snijplank te drukken. Houd het vlees lichtjes vast en vorm het voorzichtig in een pasteitje, druk het lichtjes in zodat het niet uit elkaar valt en bouw de randen iets hoger op dan het midden. Als je het in een koekenpan kookt, druk dan niet op het vlees, want dit persen alle sappen uit die de burger zijn smaak en zachtheid geven.

Burger Variaties

Terwijl hamburgers gemaakt van elk type gemalen vlees en gekruid met zout en peper hun aantrekkingskracht hebben, wees niet bang om op te peppen met extra smaakstoffen zoals kruiden, specerijen, kruiden groente die knoflook, uien of paprika's bevatten, of sauzen zoals hamburgers Worcestershire, soja of Tabasco. Baseer de hoeveelheid kruiderijen op een pond gemalen vlees en overdrijf het niet, want bepaalde kruiden, zoals basilicum, koriander of rozemarijn kunnen gemakkelijk overmeesteren. Als u verse knoflook, uien of paprika's gebruikt, snijdt u ze fijn en mengt u ze goed in het vlees voor maximale smaakverdeling. Paneer of rooster de hamburgers zoals u dat gewend bent en serveer als de eiwitcomponent van een maaltijd of op broodjes met de kaas, gesneden sla, gesneden uien, in plakjes gesneden tomaten, of de traditionele mosterd, smaak en ketchup.

Veiligheidsmaatregelen

Hoewel sommige kookinstructies en culinaire professionals aanbevelen om vlees op basis van voorkeur te koken op basis van verschillende graden van gaarheid, adviseert het Partnerschap voor Voedselveiligheid en Onderwijs met nadruk dat alle gemalen vlees of gemalen vleesmengsels moeten worden gekookt tot een binnentemperatuur van ten minste 70 graden, om de verspreiding van bacteriën te voorkomen die tijdens het maalproces kunnen worden overgedragen.

Advertenties

Interessante links


Adverteerders