Hamburger recept

Voor deze heerlijke burger heb je verschillende ingrediënten nodig, zoals:

  • 800 gram rundergehakt (van halslappen)
  • Eén rode ui (in ringen gesneden)
  • Klein beetje witte wijnazijn
  • Vier tot acht plakken doorgeregen ontbijtspek of bacon
  • Vier tl mosterd
  • Tabasco saus
  • Vier plakjes kaas
  • Vier broodjes voor de burgers met sesamzaad
  • twee augurken in plakjes gesneden
  • Vier tl ketchup

Bij een heerlijke burger moet natuurlijk ook een sausje bij zitten, daarom maken wij die er ook zelf bij, hier de ingrediënten voor de burgersaus:

  • 1/4 krop ijsbergsla
  • Twee el mayo
  • Eén el ketchup
  • Eén tl tabasco
  • Eén tl worcestersaus
  • Naar keuze: één tl bourbon of brandy
Bereidingswijze

Om mee te beginnen gaan we 800 gram rundergehakt verdelen in gelijke porties van vier. Met vochtige handen gaan we hier dan vier balletjes van draaien. Als je eenmaal vier balletjes hebt gaan we deze plat drukken, zorg dat ze ongeveer diameter van ongeveer 12 centimeter krijgen of dat ze iets groter zijn dan de broodjes. Leg deze burgers op een ingevette plaat, plaats deze plaat even in de koelkast. lekkere hamburger Doe de uienringen die je hebt in een kom en doe hier wat azijn bij en een klein beetje zout. Dan is het nu tijd om de slablaadjes in dunne reepjes te snijden. Doe ook deze slablaadjes in de kom en mix het met de andere ingrediënten tot de saus op smaak is. Ik wil de burgers zo goed en lekker mogelijk maken dus bak ik om de reden ook altijd maar twee burgers tegelijk, hiervoor gebruik in twee pannen. Voor de burgers gebruik ik een grote koekenpan met een antiaanbaklaag op hoog vuur en een ander pannetje op een laag vuur voor de bacon. Voordat we de burgers gaan bakken gaan we ze kruiden met peper en zout en invette met olie. Dan kunnen we nu de eerste twee burgers in de koekenpan doen. als ze in de pan liggen moet je ze even aandrukken met een spatel en kun je de helft van je bacon in het tweede pannetje leggen. na één minuut moet je de burger omdraaien en met een kwastje de gebakken kant insmeren met een halve theelepel met mosterd en tabasco. Na één minuut moet je de burgers weer omdraaien en de gebakken kant opnieuw insmeren met mosterd en tabasco. Nu moeten we ze weer één minuut laten bakken, na deze minuut leggen we de plakjes bacon erop en de kaas. Nu moeten we een klein beetje water in de pan gieten en een hittebestendige kom over de burgers met de kaas erop zetten. Laat deze kom voor zo’n 30 seconden staan, dit moet genoeg zijn. In de tussentijd kunnen we de 2 opengesneden hamburgerbroodjes gaan roosteren in het vet van de bacon, doe dit tot de boordjes goudbruin zijn. Doe dit ook met de andere 2 burgers die je nog gaat maken.

Om de burgers samen te stellen moet je een kwart van de burgersaus aan de onderkant van het broodje smeren en leg je de burger met kaas en bacon hier weer op. Leg hierna een kwart van de augurken en uitjes die je hebt erop. Het bovenste gedeelte van het broodje smeer je in met een tl ketchup en druk dit stevig op de burger. De burgers moet je niet te lang laten staan, deze zuigen zich namelijk helemaal vol met het vocht.

Advertenties

Interessante links


Adverteerders