Real American burger

Een hamburger of ook wel in het kort genoemd een burger zijn allemaal pasteitjes van gehakt wat je op een broodje legt. De hamburgers bak je in de pan, legt ze op de grill, maakt ze gerookt of roosterd ze. Hamburgers serveer je vaak met kaas, sla, tomaat, ui, augurk en bacon. Om het wat meer smaak te geven kan je er ketchup, mosterd, mayonaise, chilisaus of andere saus op doen. Het broodje waar je de burger op legt is vaak een sesamzaadbroodje.
Wanneer je een hamburger eet wil je dat hij perfect van smaak is. Een hamburger van de McDonald's smaakt bijvoorbeeld heel anders dan die uit een restaurant. De smaak hangt af van het soort vlees en de kruiden. Door zout, peper, ui, chilipoeder, knoflook, mosterd en nog andere kruiden toe te voegen en vaak hamburgers te eten ontdek je zelf de perfecte hamburger.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten

Real American burger

Bereidingswijze:

  1. Zet de barbecue aan en laat de boter zacht worden in een schaaltje in de magnetron.

  2. Verdeel het gehakt in vier gelijke stukken. Maak je handen voochtig met water en rol je burgers tot de perfecte vorm. Kneed het vlees niet, maak er alleen ee mooie burger vorm van. Bewaar de hamburgers totdat je ze gaat gebruiken

  3. Zodra de barbecue goed warm is doe je op beide kanten van de burger boter, zout en peper. Leg de hamburgers op een goed ingevette rooster. Grill de burger op beide kanten voor ongeveer 9 minuten. Als de burgers bijna gaar zijn doe je nog een beetje boter op een van de kanten van de burger.

  4. Rooster het hamburgerbroodje nog heel even op beide kanten. Zodra die iets knapperiger is snijd je het broodje open en leg je de hamburger ertussen. Zelf kan je hem nog bedekken met tomaat, ui, augurk, saus of iets anders. Eetsmakelijk!

Meer recepten

Homemade hamburger
Homemade hamburger
Meer Informatie
Hamburger  met friet
Hamburger met friet
Meer Informatie
Bacon cheeseburger
Bacon cheeseburger
Meer Informatie
Real American burger
Real American burger
Meer Informatie

Social Media