Mini bacon cheeseburger

Een cheeseburger is een hamburger met kaas erbovenop, klinkt ook best logisch. Er word de laaste paar minuten van de hamburger die aan het bakken is de kaas bovenop gelegd om nog even kan smelten. Net zoals hamburgers hebben cheeseburgers dezelfde toppings. Zoals tomaat, sla, ui.
Rond het einde van de 19e eeuw waren de graslanden opengesteld voor veeleelt. Ze maakte het mogelijk voor veel Amerikanen bijna dagelijks rundvlees te hebben. Hamburgers blijft de goedkoopste bron in Amerika. Het toevoegen van kaas werd pas rond 1920/ 1930 erg populair. Genoeg verschillende mensen beweerde dat zij de cheeseburger hadden gecreëerd. Het is in iedergeval dat in 1926 een 16-jarige jongen het heeft ontdekt. Hij liet perongeluk een plakje kaas op een hamburger vallen en de smaak beviel meteen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

Deeg

Bacon cheeseburger

Bereidingswijze:

  1. Maak van de 2 hamburgers die je hebt 4 kleine hamburgers. Snijd de sjalotjes en augurken als fijne snippers en meng dat samen. Was de sla en snijd dat in kleine strookjes. Halveer de bacon en snijd de broodjes open.

  2. Laat de hamburgers bruin worden in de pan. bak daarnaast ook de bacon. Als de hamburger bijna klaar is, leg dan de kaas bovenop. Naar keuze kan je ook nog heel even de broodjes meebakken.

  3. Leg de broodjes op een bord en doe er ketchup overheen. Bedek het broodje met de sjalotjes/ augurkenmengsel, sla, bacon en de hamburger. En eetsmakelijk!

Meer recepten

Homemade hamburger
Homemade hamburger
Meer Informatie
Hamburger  met friet
Hamburger met friet
Meer Informatie
Bacon cheeseburger
Bacon cheeseburger
Meer Informatie
Real American burger
Real American burger
Meer Informatie

Social Media