Eiburger met tomaat

Na de Tweede Wereldoorlog zijn de fastfood en drive in restaurants een beetje gestart. Sinsdien is de hamburger niet meer een teken van armoede. Het is tegenwoordig een heel populair product en is zo goed als overal op de wereld wordt het serveerd. Je hebt veel fastfood ketens die hamburgers verkopen zoals McDonald's, Burger King, Five Guys, KFC en FEBO.
Omdat de hamburger die we nu kennen eeuwen geleden nog heel aders was weten we niet precies wie het ontdekt heeft. In een boek vertellen ze dat in 1758 er iemand was die een geroosterd stuk vlees bovenop een broodje deed. Het was een soort tussendoortje. Rond het jaar 1869 of eerder aten veel emigranten in Amerika een geroosterd stuk biefstuk op twee stukjes brood. In 1847 werdt de naam hamburger eraan gegeven.

De bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

eiburger met tomaat

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de augurken in dunne plakjes.

  2. Verhit twee pannen. In één pan bak je de hamburgers en in de andere pan bak je de eieren. Van de eieren maak je spiegeleieren. Bak de hamburgers tot ze mooi bruin zijn op laag vuur om ze mooi van binnen bruin te krijgen.

  3. Leg de broodjes gesneden op een bord. Naar keuze kun je er een saus overheen doen. Leg de hamburger op het broodje met daaroverheen het ei, tomaat en augurk. Leg de andere helft van het broodje erbovenop.

Meer recepten

Homemade hamburger
Homemade hamburger
Meer Informatie
Hamburger  met friet
Hamburger met friet
Meer Informatie
Bacon cheeseburger
Bacon cheeseburger
Meer Informatie
Real American burger
Real American burger
Meer Informatie

Social Media