Hamburger met friet

Wanneer je een hamburger eet wil je dat hij perfect van smaak is. Een hamburger van de McDonald's smaakt bijvoorbeeld heel anders dan die uit een restaurant. De smaak hangt af van het soort vlees en de kruiden. Door zout, peper, ui, chilipoeder, knoflook, mosterd en nog andere kruiden toe te voegen en vaak hamburgers te eten ontdek je zelf de perfecte hamburger.
Door de vorm van een hamburgerbroodje kies je hoe je de hamburger maakt. Rond of ovaal. Zelf kan je ook kiezen hoe dik je de hamburger wilt hebben. Door de hamburger 2 cm dik te maken ben je wat langer bezig en met een hamburger van ongeveer 100 gram van een halve centimeter dik ben je wat korter bezig om te bakken. De halve centimeter hamburgers zijn waarschijnlijk super groot, maar wanneer je ze bakt krimpen ze enorm erg, ze zijn zelf wat droger.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Hamburger met friet

Bereidingswijze:

  1. Bak de frieten in de oven zoals aangegeven. Meestal is het 200 graden celcius voor 15 tot 18 minuten.

  2. Snijd de ui in ringen, tomaat in dunne plakjes, de augurk in dunne plakjes en de ijsbergsla wassen.

  3. Bak in één pan de hamburgers zoals gewenst. wij raden 4 minuten op beide kanten aan. Carameliseer in een andere pan de uienringen. Haal na die 8 minuten de hamburgers eruit en leg de broodjes er nog even voor 2 minuten op beide kanten erin.

  4. Snijd de broodjes door 2 en smeer op allebei de kanten 1 el mayonaise. Leg de tomaat, ui, hamburger, augurk en ijsbergsla op het broodje.

  5. Leg de friet en de hamburger op een bord en doe nog je favoriete frietsaus erbij.

Meer recepten

Homemade hamburger
Homemade hamburger
Meer Informatie
Hamburger  met friet
Hamburger met friet
Meer Informatie
Bacon cheeseburger
Bacon cheeseburger
Meer Informatie
Real American burger
Real American burger
Meer Informatie

Social Media