Homemade hamburger

Een hamburger of ook wel in het kort genoemd een burger zijn allemaal pasteitjes van gehakt wat je op een broodje legt. De hamburgers bak je in de pan, legt ze op de grill, maakt ze gerookt of roosterd ze. Hamburgers serveer je vaak met kaas, sla, tomaat, ui, augurk en bacon. Om het wat meer smaak te geven kan je er ketchup, mosterd, mayonaise, chilisaus of andere saus op doen. Het broodje waar je de burger op legt is vaak een sesamzaadbroodje.
Er zijn heel veel verschillende soorten hamburgers. Tegenwoordig is het niet alleen nog maar hamburger, maar heb je veel meer soorten. Van kipburger tot aan vegetarische burger, visburger of glutenvrij.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten

Homemade hamburger

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook en de ui in hele kleine fijne snippers.

  2. Gooi de rundergehakt, ei, ui, knoflook, mosterd, peper, gehaktkruiden en de ketjap in een schaal. Meng dat met je handen goed door. Wanneer dat goed is doorgekneed voeg je de sambal en het parneelmeel toe.

  3. Rol van ongeveer 200 gram balletjes en druk ze iets aan dat ze op een hamburger lijken.

  4. Zet een pan met de olie op laag vuur en laat het warm worden. Leg de hamburgers erin en druk ze een beetje aan. Laat de hamburgers op beide kanten rustig aan bakken voor ongeveer 7 minuten op beide kanten. Snijd de hamburger een stukje in of open om te zien of ze gaar zijn van binnen.

Meer recepten

Homemade hamburger
Homemade hamburger
Meer Informatie
Hamburger  met friet
Hamburger met friet
Meer Informatie
Bacon cheeseburger
Bacon cheeseburger
Meer Informatie
Real American burger
Real American burger
Meer Informatie

Social Media